Groene energie

Deze subsidies kun je krijgen voor energiebesparende maatregelen

Zonnepanelen, isolatie, warmtepomp of cv-ketel, ze vallen allemaal onder energiebesparende maatregelen. De overheid wil energiebesparing stimuleren en heeft daarom allerlei subsidieregelingen in het leven geroepen. Denk jij na over energiebesparende maatregelen zoals isolatie? Gebruik dan deze handige lijst met alle beschikbare subsidies en andere financiële voordelen.

In dit artikel

  • Subsidie op isolatie (ISDE-regeling)
  • Subsidie op zonnepanelen: btw terugvragen zonnepanelen, kleine ondernemersregeling (KOR), salderingsregeling
  • Subsidie op duurzame verwarming (ISDE-regeling)
  • Subsidie groene daken en gevels
  • Subsidie energiebesparing per regio/provincie
  • Andere vormen van financiering: fondsen van de overheid, hypotheek met duurzaam leendeel

Subsidie op isolatie (ISDE-regeling)

Sinds eind zomer 2019 kunnen eigenaar-bewoners gebruik van maken van subsidie op isolatie. De subsidie wordt alleen verleend als er gekozen is voor minimaal 2 grote energiebesparende isolatiemaatregelen. Deze subsidie werd verleend uit de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Deze is echter gestopt sinds 2021. De subsidie wordt nu verleend uit de ISDE-regeling.

Voorheen kon je als woningeigenaar uit de ISDE-pot alleen subsidie ontvangen voor duurzame verwarming zoals een warmtepomp of zonneboiler. Vanaf 2021 is er ook een deel beschikbaar gemaakt voor isolatie en het aansluiten aan een warmtenet.

Denk jij na over isolatie? Dan is nu het moment! Je maakt aanspraak op de subsidie nadat de twee isolerende maatregelen zijn geplaatst. Om er voor te zorgen dat beide maatregelen op tijd worden geplaatst is het verstandig om vast te beginnen met isolatie-advies en offertes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *