Groene energie

Opbrengst en rendement zonnepanelen

Investeren in zonnepanelen is een slimme keuze, vooral in vergelijking met andere vormen van vermogensbeheer. Met groene stroom die je opwekt verdien je je investering gegarandeerd terug mét positief rendement. Zonnepanelen verdienen zichzelf terug en zullen daarna nog zo’n 15 jaar positief rendement bieden. In deze blog duiken we dieper in wat rendement is en hoeveel zonnepanelen opleveren.

Wat wordt er bedoeld met rendement op zonnepanelen?

Rendement geeft weer hoe winstgevend een investering kan zijn. Investeren in zonnepanelen is een slimme keuze door het hoge rendement. Als we zonnepanelen vergelijken met spaargeld op de bank laten staan is het nemen van zonnepanelen 4 keer zo winstgevend. Je kunt het vergelijken met een spaarrente van 4 procent. Daarnaast geeft het hebben van zonnepanelen een consistente opbrengst, waardoor investeren in zonnepanelen aantrekkelijker en zekerder is dan bijvoorbeeld investeren in aandelen.

Terugverdientijd investering zonnepanelen

Wanneer je tussen nu en 2023 zonnepanelen aanschaft kun je rekenen op terugverdientijd van tussen de 7 en 9 jaar. Aangezien de levensduur van een paneel ongeveer 25 jaar is, verdien je de jaren hierna flink wat aan de investering. Dit is te vergelijken met het rendement van 4 procent op een spaarrekening.

Bekijk ook hoe het zit met de terugverdientijd en de afbouw van de salderingsregeling die ingaat vanaf 2023.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *